Let-Lok® presisjonskoblinger

Let-Lok® Presisjonskoblinger

Kompresjonskoblinger med to ringer – generelle opplysninger

Koblinger for presisjonsrør med to klemringer ble designet rundt 1945. De er beregnet for lekkasjefri drift under vanskelige forhold: høyt trykk, vakuum, vibrasjoner og høye temperaturer. To koniske ringer presses med en mutter mot koblingens innvendig hunndel og samtidig strammer seg på røret. Den bakre ringen presses med sin kjegle under den fremre ringen, løfter den opp og presser den mot hunndelens innvendige kjegle i koblingens kropp. Røret deformeres litt under ringene. Dette skaper en presis mekanisme som holder røret fast i koblingen og samtidig sikrer dens perfekt tetthet ved høyt trykk og vakuum, uten unødvendige spenninger i koblingen. Tilkoblingen er kun laget av metalldeler, noe som gir en maksimal driftstemperatur på opptil ca. 650°C.

På grunn av deres fordeler, er koblingene med to ringer mye brukt i de mest viktige installasjonene innen prosessteknikk og i installasjoner av kontroll- og måleutstyr i kjemisk, petrokjemisk og farmasøytisk industri så vel som i installasjoner innen konvensjonell energi og atomkraftverk. For tiden er disse koblingene produsert av mange selskaper i henhold til den samme industristandarden. Deres kvalitet (tetthet, styrke, pålitelighet, korrosjonsbestandighet osv.) avhenger av presisjonen og mange detaljer i teknologien, og kvaliteten for tilsynelatende de samme komponentene fra forskjellige produsenter er fundamentalt forskjellig.

0e94df26 budowa lacznika let lok

Konstruksjon av koblinger:

  1. Kropp
  2. Fremre ring
  3. Bakre ring
  4. Mutter

1.Kutte og forberede røret

Røret skal kuttes rett og rent. Kutting av røret kan gjøres med en skivediskkutter med passende blad (kutt med lavt trykk, flere omdreininger – for å unngå deformasjon av røret) eller en metallag. Ved bruk av sag, rengjør og jevn ut de indre og ytre kantene med en avgradingsverktøy. Røret skal ikke festes i en skrustikke ved monteringspunktet for å unngå deformasjon.

2. Montere koblingen med røret

Koblingen leveres fabrikkmontert med ringer og en mutter, håndstrammet. Kontroller håndstrammingen. Sett røret inn i koblingen til røret hviler mot bunnen av kontakten (viktig!). For veldig store koblingsstørrelser (over 1″, 25 mm) anbefales det å smøre med anti-seize pasta (se figur til høyre).

3. Korrekt stramming

Før du strammer mutteren med en nøkkel, marker et merke på mutteren og kroppen med en markør. Stram mutteren med en nøkkel 1 og 1/4 omdreining for størrelser 1/4” – 6 mm og over. For koblingsstørrelser 3/16” (4 mm) og mindre, kreves bare 3/4 omdreining. Merk: Stramming av HM-LM(LC)767LM…, HM-LM(LC)767LP… og HM-LM(LC)7121L… krever 1/4 omdreining.

4. Kontroll, stoppring

Kontroll av montering av koblinger kan gjøres ved å sjekke bredden på gapet mellom mutteren og kroppen ved hjelp av en universal tester (1/4”, 6 mm, 3/8”, 1/2”, 12 mm) eller individuelle testere for ulike størrelser. Hvis testeren går inn – stram, går ikke inn – bra. Du kan også bruke en STOP-ring. Etter riktig stramming av mutteren skal ringen ikke rotere.

5.High safety” montering

“High safety” montering anbefales for tøffe arbeidsforhold og høyt trykk. Du bør: sjekke at mutteren er håndstrammet; sett røret helt inn til bunnen av kontakten; stram mutteren med en nøkkel til røret ikke roterer i kontakten; merk mutteren og kroppen med en markør; stram nøkkelen 1 og 1/4 omdreining; for gapkontroll, bruk den smale siden av testeren – HIGH SAFETY SIDE.

6. Forhåndsmontering

I begrenset monteringsplass bør LET-LOK®-koblinger forhåndsmonteres ved hjelp av pre-monteringsverktøy (separat for forskjellige rørdiametre), montering av ringer og muttere på rørendene, og deretter sluttmontasje med stramming av mutter og kobling (kontakt Tubes International).

Katalog
Last ned

Salgsnettverk
Se

Forespørsel
Send

dobbeltringkoblinger for tommerør

Let-Lok® dobbeltringkoblinger for tommerør

dobbeltringkoblinger for metriske rør

Let-Lok® dobbeltringkoblinger for metriske rør

enkeltringkoblinger

One-Lok® enkeltringkoblinger

Trenger du hjelp til å velge produkt eller har du ikke funnet riktig produkt?