Rillekoblinger

Rilledeler DN25 til DN150

Rillekoblinger – generelle opplysninger

Rillekoblinger brukes hovedsakelig til å sette sammen rør. På endene til rør og koblinger er det en rektangulær rille. En gummipakkning er plassert i midten av forbindelsen, og en klemme, som er montert med skruer, forbinder begge rørendene og strammer pakkningen. Pakkningen strammes i tillegg av trykket i rørene. Avhengig av typen klemme, er forbindelsen enten stiv eller tillater vinkelavbøyning av de tilkoblede elementene.

Det rillede rørkoblingssystemet ble utviklet for mer enn ett hundre åt siden og er mye brukt til drikkevann, kloakk, industrivann, kjemikalier, slam og luft. Det muliggjør rask og enkel bygging av permanente og midlertidige installasjoner innen industri, bygg, gruvedrift, brannverninstallasjoner og andre.

Rillen lages ved maskinering eller valsing. Festeklemmer og koblinger er laget av duktilt støpejern malt med epoksymaling eller galvanisert. Arbeidstrykk 16 bar. Standardpakkningen er laget av EPDM-gummi. Typiske koblingsstørrelser varierer fra DN25 (rørets utvendig diameter 33,7 mm) til DN150 (rørets utvendig diameter 168,3 mm).

Designet for kaldt og varmt vann, vann med rengjøringsmidler, lavtrykk (opptil 25 bar) hurtigkoblinger laget av messing og kromert messing. De brukes til rask, enkel og sikker tilkobling av slanger og utstyr (f.eks. dyser, vannpistoler).

Bredt spekter av bruksområder inkluderer:

 • vanning i profesjonell og hjemmehagebruk;
 • diverse husarbeid i private hjem, hoteller, sportsanlegg, svømmebassenger, garasjer osv.;
 • vasking med detergentløsninger av utstyr og utstyr i industrien;
 • vasking og rengjøring i næringsmiddelindustrien, kjøkken, kjøttbehandlingsanlegg, bakerier osv.;
 • tilkobling av forbruksvann, oppvarmet vann og kjølevann i industrien og kjøretøy;
 • avhengig av type kobling og pakning også for drikkevannsanlegg.

Messing hurtigkoblinger for vann er tilgjengelige i versjoner med fri strømning og enveis avskjæring (ventil i sokkelen). Bruk av messing eller kromert messing er den optimale løsningen for hurtigkoblinger for vann eller vandige detergentløsninger: den kombinerer høy holdbarhet og utmerkede mekaniske egenskaper av en edel material – messing, dets estetiske fordeler og hygieniske egenskaper egnet for mange bruksområder, med moderat materialkostnad og dens bearbeiding sammenlignet med rustfritt stål.

Tubes International tilbyr høykvalitets messing og kromert messing hurtigkoblinger produsert i Danmark og Tyskland:

 • NiTO standard hurtigkoblinger av kromert messing;
 • NiTO SAFETY COUPLING – for varmt vann med frakoblingsbeskyttelse;
 • NITO CLICK hurtigkoblinger – kompatibel med plastikk hurtigkoblinger (med en ekstern o-ring på pluggen);
 • ABA BEUL hurtigkoblinger.

Husk å alltid vurdere spesifikke terminologiske nyanser som kan være relevante for det norweske markedet eller den tekniske konteksten.

Designet for kaldt og varmt vann, vandige løsninger, kjemikalier, hurtigkoblinger laget helt av rustfritt stål. De brukes til rask, enkel og sikker tilkobling av slanger og utstyr (f.eks. dyser, vannpistoler).

Bredt spekter av bruksområder inkluderer:

 • vann- og væskeinstallasjoner i næringsmiddel-, kjemisk og farmasøytisk industri;
 • vasking og rengjøring i næringsmiddel-, kjemisk og farmasøytisk industri, sykehus, laboratorier;
 • hurtigkoblinger av syrefast stål AISI316L med passende pakning: bruk for svært korrosive medier i alle industriområder, laboratorier;

Rustfrie hurtigkoblinger for vann er tilgjengelige i versjoner med fri strømning og som enveis avskjæring (ventil i sokkelen). Rustfritt stål utvider bruksområdene for hurtigkoblinger, og gir til tross for høy pris høyeste grad av korrosjonsbestandighet og nødvendig hygiene.

Tubes International tilbyr rustfrie stål hurtigkoblinger:

 • NiTO SS hurtigkoblinger av syrefast stål AISI316L (arbeidstrykk opptil 25 bar);
 • AKBO rustfrie hurtigkoblinger med fri passasje, for lavt og høyt trykk.

Vær oppmerksom på at teknisk terminologi kan variere mellom språk, så det er alltid lurt å sjekke med en lokal ekspert eller kunde før du bruker oversettelser i profesjonelle dokumenter.

Produktliste:

universelle slanger

Rillekoblinger

Katalog
Last ned

Salgsnettverk
Se

Forespørsel
Send

Trenger du hjelp til å velge produkt eller har du ikke funnet riktig produkt?