Rustfrie hygieniske koblinger

Meierikoblinger TRI CLAMP, DIN 11851, RJT, SMS

Rustfrie hygieniske koblinger – generelle opplysninger

Hygieniske koblinger er beregnet for næringsmiddel-, kosmetikk-, farmasøytisk, bioteknologisk- og kjemisk industri. Avhengig av bruksområdet kreves det forskjellige grader av koblingens hygiene, som er knyttet til bruk av riktige materialer og mulighet for enkel rengjøring og sterilisering uten å demontere installasjonen (CIP – Cleaning in Process, SIP – Sterilization in Process). Materialet som vanligvis brukes til hygieniske installasjoner og deres koblinger er AISI304 eller AISI316 rustfritt stål. Koblingens konstruksjon bør ikke inneholde noen som helst hull, døde områder, angulare knekk og grove overflater – som er vanskelig å rengjøre, hvor produktet kan samle seg og hvor mikroorganismer kan vokse. Den indre overflatens grovhet bør ikke overstige Ra = 0,8 µm og Ra = 0,4 µm for høyere krav. Egne høye krav gjelder for sveiser. Pakkninger laget av elastomerer og plast bør ha riktige hygieniske sertifikater.

Koblinger i henhold til DIN11851-standard brukes mye i meierier, mat- og kjemisk industri, og er trådkoblinger med en rund Rd-tråd. Den standard tetningen er en D-profil tetning laget av EPDM, silikon, NBR eller viton. Det brukes også tetninger med en leppe som fyller leddspalten, som gir en høyere grad av hygiene. DIN11851-koblingene er laget av 316 stål (muttern er standard laget av 304 stål). Maksimalt tillatt arbeidstrykk (for selve koplingen ifølge DIN 11851) er 40 bar (DN10-DN40), 25 bar (DN50-DN100) og 16 bar (DN125-DN150). Koblingene kommer i størrelser DN10 ÷ DN150. Sortimentet inkluderer ender med utvendige gjenger (gjengede ringer), koniske ender for muttere (koniske ringer), krokmuttere, beregnet for sveising til installasjoner eller for montering på gummislanger og plastslanger ved hjelp av klemmer, bånd eller klemhylser.

Koblinger i henhold til den svenske SMS-standarden, brukt i meieri- og matindustrien, er trådkoblinger med en rund Rd-gjenge. De har en flat tetningsoverflate, noe som gjør det enkelt å demontere en del av installasjonen. Den standard tetningen er en rektangulær profil tetning laget av PTFE, viton, EPDM eller NBR. De er laget av 316 stål (muttern er standard laget av 304 stål). Maksimalt tillatt arbeidstrykk (for selve koplingen) er 15 bar. Koblingene er tilgjengelige i størrelser DN25 ÷ DN100. Utvalget inkluderer ender med ytre gjenger, ender for muttere (flate ringer), krokmuttere, som er beregnet for sveising til systemer eller for montering på gummislanger og plastslanger med klammer, bånd eller klemhylser.

IDF-koblinger (International Dairy Federation, standard BS 4825-4 og ISO 2853) brukt i meieri- og matindustrien, er trådkoblinger med en trapezoid gjenge. De er utstyrt med en gummipakning med en T-profil, som fyller leddområdet godt, og gir enkel selvrengjøring og en relativt høy hygienisk standard. De er laget av 316 stål (muttern er standard laget av 304 stål). Maksimalt tillatt arbeidstrykk (for selve koplingen ifølge BS 4825-4) er 16 bar.

RJT-koblinger (Ring Joint Type, standard BS 4825-5) som spesielt brukes i den britiske meieri- og matindustrien, er trådkoblinger med en Whitworth-tommegjenge. Tetningen er en tykk o-ring (laget av NBR eller EPDM gummi). De er kjent for enkel demontering. På grunn av den store leddspalten, er de ikke egnet for rengjøring uten demontering (CIP). Maksimalt tillatt arbeidstrykk (for selve koplingen ifølge BS 4825-5) er 10 bar.

TRICLOVER-koblinger (også kjent som Triclamp) er symmetriske flenskoblinger. Flensene (“tallerkenene”) har spor for en formet pakning og er forbundet med en klemme. Tetningen (laget av silikon, PTFE, viton, EPDM-gummi eller NBR) fyller helt gapet mellom flensene, noe som sikrer en jevn strømning og veldig høy hygienisk kvalitet på forbindelsen. Derfor brukes TRICLOVER-koblinger bredt i farmasøytisk, bioteknologisk, kosmetisk, mat- og kjemisk industri, for både flytende medier og de med høy viskositet. Triclover-koblinger produseres i henhold til forskjellige standarder: ISO 2852, DIN 32676, BS 4825-3, ASME-BPE og andre, hvor grunnleggende tilkoblingsdimensjoner oftest er de samme. De viktigste karakteristikkene for en Triclover-kobling er den ytre diameteren av flensen og den indre diameteren på utløpet, som skal være konsekvent på begge tilkoblede flenser og med den indre diameteren av installasjonsrørene. De er laget av 316 stål (klemmene er standard laget av 304 stål). TRICLOVER-koblinger er vanligvis preget av en høyere overflatefinish på den indre overflaten (rauhet Ra høyst 0,4 µm). Arbeidstrykket for selve koblingen avhenger av størrelsen på forbindelsen og typen klemme som brukes (minst 16 bar opp til størrelse 2”, 10 bar – over 2”). Utvalget inkluderer ender for sveising til systemer eller ender for montering på gummislanger og plastslanger ved hjelp av klemmer eller klemhylser.

Katalog
Last ned

Salgsnettverk
Se

Forespørsel
Send

Produktliste:

DIN11851-kontakter

Hygieniske rustfrie koblinger DIN11851

SMS-kontakt for næringsmidler

Rustfrie hygieniske koblinger SMS

meierikoblinger SMS

Rustfrie hygieniske koblinger IDF

RJT-koblinger i rustfritt stål

Rustfrie hygieniske koblinger RJT

tri clamp-kobling av matvarekvalitet

Rustfrie hygieniske koblinger TRICLOVER

Trenger du hjelp til å velge produkt eller har du ikke funnet riktig produkt?