Oppvarmede slanger

Oppvarmede slanger

Oppvarmede slanger – generelle opplysninger

Oppvarmede slanger brukes i prosesser som krever oppvarming, smelting og fremfor alt opprettholdelse av en konstant, økt temperatur på stoffer som strømmer gjennom slangen, som: oljer, smøremidler, vokser, kunstharpikser, malinger, granulater, matstoffer. En spesielt populær bruksmåte er dosering av smeltelim (hot-melt). Oppvarmede slanger er delt inn i disse som er oppvarmet elektrisk og disse som er oppvarnet med et varmemedium (fyringsolje, damp). De er bygget på basis av teflon-, stål- og noen ganger gummislanger. De kan lages i EX-standarden, i henhold til ATEX-direktivet, beregnet for eksplosjonsfarlige soner. Spesielle typer er dobbeltoppvarmede slanger for produksjon av polyuretanskum og slanger for avgassanalysesystemer.

Hver oppvarmet slange er designet og laget etter individuell kundebestilling. For riktig slangevalg, vennligst kontakt Tubes International.

Elektrisk oppvarmede slanger (ETH, Electrically Trace Heated) består av:

  • en base slange (ledning) med endestykker, motstandsdyktig mot trykk, temperatur og det strømmende mediet;
  • en varmeelement og temperatursensor;
  • termisk isolasjon;
  • ytre deksel og endebeskyttelser;
  • tilkoblingskabel, plugg og temperaturregulator.

ca4d6a7b weze podgrzewane budowa en.jpg

Base slanger

Base slanger velges avhengig av det nødvendige arbeidstrykket og mediumets flow. Oftest er det en teflonslange med en flettet rustfri stålkappe. Materialet i en slik slange kjennetegnes av veldig god kjemisk og termisk motstand (opp til +250°C), samt en veldig lav friksjonskoeffisient. Ved temperaturer over +250°C, brukes stålrør.

Endestykker

Slanger avsluttes på begge sider med gjengede, rørformede eller flensede endestykker, som velges i henhold til kundens spesifikasjoner. Tubes International kan levere oppvarmede slanger med nesten alle typer endestykker tilgjengelig på markedet.

Varmeelement og temperatursensor

Varmeelementet og temperatursensoren er viklet rundt base slanger. Effekten av varmeelementet velges avhengig av den nødvendige temperaturen som skal opprettholdes, samt slanger diameter og lengde. Vanligvis er tilførselsspenningen 230 V (valgfritt 12 ÷ 500 V). Temperatursensorer er vanligvis av typen PT100, termoelementer av type J og K, med også NI120-sensorer, NTC og andre tilgjengelige.

Termisk isolasjon

Typen termisk isolasjon avhenger av arbeidstemperaturen. For temperaturer opp til +100°C brukes elastomerisk skum, opp til +250°C silikon skum, og ved høyere temperaturer, isolasjon av glassfiber.

Ytre deksel

Det ytre dekselet består av en fletting av polyamid, men det er også tilgjengelig i stålflettet, polyuretan, silikon eller glassfiber.

węże grzewcze do kleju Standard flettet polyamid
podgrzewane węże analityczne Riflet polyuretanslange
wąż teflonowy podgrzewany Glassfiberflettet
węże podgrzewane PTFE Riflet polyamidslange
węże grzewcze do hot melt Slangen rullet fra metallbånd
wąż podgrzewany czynnikiem grzewczym Stålflettet
podgrzewany wąż gumowy Deksel av silikongummi

Endebeskyttelser

Endebeskyttelser finnes i to varianter: hard og myk. Harde endebeskyttelser av polyamid reduserer slangens frie, elastiske lengde mellom endestykkene, men reduserer også belastningen på forbindelsespunktet mellom endestykket og slangen. Myke beskyttelser laget av elastomer er på grunn av sin fleksibilitet anbefalt for korte slanger.

osłona twarda węża podgrzewanego elektrycznie Hard beskyttelse
osłona miękka węża podgrzewanego elektrycznieMyk beskyttelse

Tilkoblingskabel, plugger og temperaturregulator

Fra den oppvarmede slangen ledes en tilkoblingskabel, for eksempel 1,5 m, med en plugg eller et åpent ende. Slangene kan brukes med kundens temperaturregulator eller leveres med forskjellige typer temperaturregulatorer, fra de enkleste mini-kontrollerne innebygd i slangen til flerkanalsregulatorer som styrer flere slanger.

Katalog
Last ned

Salgsnettverk
Se

Forespørsel
Send

Trenger du hjelp til å velge produkt eller har du ikke funnet riktig produkt?

FAQ – Oppvarmede slanger:

Hvilke temperatursensorer er mest populære i elektrisk oppvarmede slanger?

PT100-sensorer er mest brukt i oppvarmede slanger. I plastbearbeiding er også J-type termoelementer (Fe-CuNi) populære, noen ganger K-type termoelementer (NiCr-Ni). I Hot Melt-systemer kan du ofte også finne NI120 sensorer.

Endrer den maksimale arbeidstrykket til oppvarmede slanger seg avhengig av temperaturen?

Ja. Hver oppvarmet slange, avhengig av hvilket materiale den er laget av, har arbeidstrykk-korreksjonsfaktorer, som bør tas hensyn til i beregninger. For eksempel vil en PTFE-slange med en diameter på 8 mm, som har et maksimalt arbeidstrykk ved romtemperatur på 200 bar, kunne fungere maksimalt ved 166 bar ved en temperatur på +250°C (korreksjonsfaktor 0,83).

Hvordan velger man riktig oppvarmet slange?

En oppvarmet slange velges individuelt for en spesifikk applikasjon, så for å velge riktig er det nødvendig å oppgi informasjon om mediet som transporteres i slangen, arbeidstrykk, temperatur for å opprettholdes, bevegelser som utføres, strømforsyningsspenning, nødvendig temperatursensor, og slange-parametre som diameter, lengde og type ender.

Kan en oppvarmet slange brukes i en eksplosjonsfare sone?

Bare spesialdedikerte oppvarmede slanger utstyrt med varmeelementer og sensorer i en “Ex” utførelse kan fungere i en eksplosjonsfare sone.

I hvilke enheter brukes oppvarmede slanger oftest?

Elektrisk oppvarmede slanger kan ofte finnes i ekstrudere, Hot Melt-maskiner, tacker, kantbander og også i røykgassanalyserere.