Stålkompensatorer

Stålkompensatorer

Stålkompensatorer – generelle opplysninger

Stålkompensatorer består av en eller flere korrugerte stålbelger med flere lag og forbindelser: flenser, for sveising eller andre. En korrugert belg lages av tilstøtende lag av tynne plater av rustfritt stål der et enkelt lag (plate) sin tykkelse kan for eksempel være omtrent 0,2 til 0,5 mm. Denne flerlagskonstruksjonen av kompensatorbelgen gir en meget høy fleksibilitet sammenlignet med en ettlagskonstruksjon med samme totale tykkelse og bølgehøyde – som det er med korrugerte stålslanger. Derfor kan ikke en korrugert stålslange erstatte en kompensator – den er ikke elastisk nok for å å overføre sammenlignbare deformasjoner.

Stålkompensatorer kan tilbys utstyrt med en innvendig stålhylse som leder strømmen. Ståltyper som brukes til konstruksjon av innvendige belg og hylser: 1.4541 (AISI 321), 1.4571 (AISI316Ti) og andre. Flenser og koblinger er laget av karbonstål, rustfritt stål, syrefast stål og andre materialer. Arbeidstemperaturområde: fra -270°C til + 600°C. Arbeidstrykk: fra fullt vakuum til flere dusin bar. Tilgjengelige diametre: fra DN40 til DN6000 mm.

SaniComp kompensatorer er en mye mer effektiv løsning for forskyvningskompensasjon enn de U-formede rørledningene som brukes i noen tilfeller. De ble først og fremst designet for sanitære anlegg, hvor høy hygiene spiller en viktig rolle. De er sertifisert av EHEDG – European Hygienic Engineering Group (SaniComp kompensatorer kan brukes i installasjoner som brukes over hele Europa). Arbeidstemperatur opp til + 200°C (+ 80°C som standard).

Kammerkompensatorer gjør overføring av medier med høy viskositet lettere ved å øke deres temperatur. Takket være denne løsningen unngår vi situasjoner der mediet som er merket for eksempel med høy viskositet, som asfalt eller tjære, er blokkert i kompensatoren. Kammerkompensatoren består av to belger (en innvendig belg med mindre diameter og en utvendig belg med større diameter), med et lukket rom innimellom som tillater sirkulasjon av varmemediet.

Katalog
Last ned

Salgsnettverk
Se

Forespørsel
Send

Produktliste:

Stål aksialkompensator

Stål aksialkompensator

Stål tverrkompensator

Stål tverrkompensator

Stål vinkelkompensator

Stål vinkelkompensator

Stål flenskompensator fast

Stål flenskompensator fast

Stål flenskompensator roterende

Stål flenskompensator roterende

Stål kompensator for innsvetsing

Stål kompensator for innsvetsing

Kammerkompensatorer

Kammerkompensatorer

Trenger du hjelp til å velge produkt eller har du ikke funnet riktig produkt?

FAQ – Stålkompensatorer:

Hva er de maksimale arbeidsparametrene, inkludert trykk og temperatur, som stål kompensatorer kan fungere under?

Stålkompensatorer, på grunn av svært brede konstruksjonsmuligheter og mange forskjellige materialer som kan brukes, kan fungere ved virkelige arbeidsparametre som oppnår svært høye verdier. Ved bruk av spesielle flerlags belg-konstruksjoner, er det mulig å oppnå arbeidstrykk som overstiger til og med 100 bar, avhengig av kompensatorens diameter. Det samme gjelder arbeidstemperaturen, som når du bruker visse materialer, for eksempel Inconel-legeringer, kan nå verdier nær +1000°C.

Hva slags forskyvninger kan stålkompensatorer overføre?

Avhengig av deres konstruksjon, kan stålkompensatorer overføre installasjonsforskyvninger i flere retninger:

  • aksiale – rettet langs aksen til kompensatoren: kompressive eller strekkende,
  • laterale – rettet vinkelrett på den langsgående aksen til kompensatoren,
  • vinkelforskyvninger – flytter kompensatoren vinkelmessig fra dens langsgående akse.

Selvfølgelig, under reelle arbeidsforhold for installasjonen, kan de faktiske forskyvningsretningene som kompensatoren som fungerer i den er utsatt for, være en kombinasjon av disse grunnleggende retningene som er nevnt ovenfor.

Hvilke typer materialer brukes i produksjonen av stålkompensatorer?

Stålkompensatorer lages av forskjellige stållegeringer, avhengig av forholdene (trykk, temperatur) de vil fungere i og hvilken type medium som vil strømme gjennom dem. De arbeidende elementene i kompensatoren, dvs. belgen, er oftest laget av standard rustfritt og syrebestandig stål, slik som: 1.4541(ASI321), 1.4404(AISI316L), 1.4571(AISI316Ti) eller 1.4301(AISI304). Andre elementer av kompensatorene, som rørkoblinger, tilkoblingsflenser, strekkløftere og annet tilbehør, kan lages både av samme stål som ovenfor og også fra forskjellige typer karbonstållegeringer, avhengig av kravene til applikasjonen der kompensatoren fungerer. Elementer av kompensatorer laget av karbonstål kan også i tillegg bli galvanisert eller malt med korrosjonsbestandige maling. For produksjon av kompensatorer som fungerer ved høye temperaturer (f.eks. over +500°C), brukes legeringer med økt temperaturmotstand, f.eks. 1.4828(AISI309) eller 2.4816/INCONEL 600 eller 2.4856/INCONEL 625. På den annen side blir kompensatorer eller bare noen av deres komponenter som er utsatt for mediumets mekaniske virkning, ofte laget av Hardox-type legeringer med økt motstand i dette området.

Er belgen i stålkompensatorer laget som flerlags?

Belgen i stålkompensatorer kan lages både som flerlags (oftest) og enkeltlags (sjeldnere). Antall lag i en stålbelg avhenger av kompensatorens parametere, slik som: designtrykk og -temperatur og størrelsen på de planlagte forskyvningene. Flerlags belger kan ha et forskjellig antall lag fra 2 til til og med 10. Tykkelsen på et enkelt lag av belger kan være fra 0,2 mm til til og med flere millimeter.