Tilbehør til tromler

 

4f711be9 slider bebny zwijark bebnowei

Tromler og opprullere – generell informasjon

Hovedoppgaven til opprullere og tromler for slanger er å muliggjøre rask utrulling av ønsket lengde av slange (fleksibelt rør), som er klar til bruk og koblet til forsyningen (for eksempel vann, luft) gjennom trommelen. Etter at arbeidet er fullført, blir slangen viklet tilbake på trommelen.

Fordelene med å bruke trommelopprullere:

2ed4a3b1 zalety uzywania bebnow i zwijaczy.jpg

En viktig faktor som direkte påvirker sikkerhetsnivået på arbeidsplassen, er å holde orden på arbeidsstasjonen og sørge for riktig sikring av utstyret. For slanger anbefales det å bruke opprullere, som minimerer risikoen for ulykker og forlenger slangenes levetid med opptil fem ganger. Slangen lagres på en passende måte, uten risiko for skade eller snitt.

Den største faren utgjøres av ledninger som ligger på gulvet, som er en direkte årsak til alvorlige ulykker med ansatte involvert. Takket være opprullere, kan man raskt rulle ut den nødvendige lengden av slangen, som er klar til bruk og koblet til forsyningen (for eksempel vann, luft) gjennom trommelen. Etter at arbeidet er ferdig, blir slangen viklet tilbake på trommelen. Et slikt system øker komforten og effektiviteten i arbeidet.

b2b273ec budowa zwijarki sprezynowej.jpg

Hovedslangen er koblet til et vinklet roterende tilkoblingspunkt (1), ført gjennom en klemme (2) og viklet på trommelspolen (3), som er montert på en aksel (4) innebygd i trommelrammen (5). Slutten av hovedslangen er ført gjennom en guide (6) og sikret med en støtfanger (7). Tilførselsslangen er koblet til inntaket av det roterende tilkoblingspunktet (8). Basen (9) muliggjør montering av trommelen til en vegg. En fjærmekanisme er montert i trommelspolen, og en låsemekanisme blokkerer slangen ved ønsket uttrekking – på trommelakselen.

For å velge riktig trommelopprullermodell for anvendelsen, er det nødvendig å fastslå relevante arbeidsforhold, tekniske parametere for slangen (ikke alle slanger er egnet for å bli viklet på en trommel på grunn av deres konstruksjon), metoden for å montere trommelen, og typen av stasjon.

a) Arbeidsforhold:

 • Medium;
 • Arbeidstrykk;
 • Intern og ekstern arbeidstemperatur.

b) Tekniske parametere:

 • Indre og ytre diameter av ledningen som skal vikles på trommelen;
 • Typen slange for å vikle på trommelen (ikke alle slanger, på grunn av konstruksjonen, er egnet for å vikle på en trommel);
 • Bøyingsradius av slangen (den må være maksimalt halvparten av diameteren til trommelspolen);
 • Lengden på slangen som skal vikles på trommelen;
 • Typen av stasjon for trommelopprulleren;
 • Måten å feste trommelen på (for eksempel vegg, gulv, tak).

Det er viktig å huske at:

 1. Maksimalt arbeidstrykk og temperatur er bestemt av den laveste av disse verdiene for ett av komponentene i settet, trommel – slange.
 2. Maksimal lengde av slangen er begrenset av kapasiteten til spolen (diameter og bredde) for en slange av en gitt ytre diameter, og i tilfelle av automatiske fjærretur opprullere, det maksimale spenningen (antall omdreininger) mulig for fjæren.
 3. Tilkoblingen av mediet til slangen må være fleksibel – med en tilførselsslangen. Bruk av en stiv tilkobling kan skade trommelen.
 4. Når du velger en trommel for kjemisk aggressive medier, må ikke bare slangen være motstandsdyktig, men også hele den indre strømningsbanen til mediet i trommelen, det roterende tilkoblingspunktet, og tetningene.

Katalog
Last ned

Salgsnettverk
Se

Forespørsel
Send

Produktsliste

kjoleslanger

Fjærretur opprullere av karbonstål, rustfritt stål og polypropylen

kjoleslanger

Tromler med drift manuell, elektrisk, pneumatisk eller hydraulisk

kjoleslanger

Andre tromler jording, med elektrisk ledning, og balanserere

kjoleslanger

Tilbehør til opprullere vogner, hengere og annet

Trenger du hjelp til å velge produkt eller har du ikke funnet riktig produkt?