Andre oljekoblinger

API Flenskoblinger for Industri

Andre oljekoblinger – generelle opplysninger

I tillegg til HAMMER LUG-koblinger, brukes det også andre spesialiserte koblinger i oljeinstallasjoner. Disse inkluderer: API-flenskoblinger; spesialkoblinger for boretanker. I mange koblinger brukes det NPT tommers rørgjenger, laget i henhold til kravene i API 5B (noen ganger merket som API LP – Line Pipe thread).

Høytrykksflenser som brukes for å koble sammen rørledninger i petroleumsindustrien, inkludert særlig:

  • i ventiltre (JULETRE);
  • i ventilforbindelser – utblåsingsventil (BLOWOUT PREVENTER).

Festeskiver på flenser har et spor og er kompatible med R, RX og BX-tetningsringer. De er laget i samsvar med API-standard, av karbonstål og har arbeidstrykk opp til 1380 bar, avhengig av type flens.

Metalliske tetningsringer RTJ (Ring Type Joint) er designet for å tette API 6A flenser med spor. Standard utførelse er i lavkarbonstål. Også tilgjengelig i støpejern, rustfritt stål, Duplex-stål, Inconel- og Hastelloy-legeringer, og titan. Ringmaterialet skal være mykere enn materialet i de flensene som skal tettes. Strammingen av boltene som trekker flensene sammen skaper konsentrert trykk på et lite kontaktområde mellom flensen og ringen, noe som fører til plastisk deformasjon av ringen og dermed tetter forbindelsen under høyt trykk eller høye temperaturer. Videre, med økende trykk av mediet inne i ringen og dens elastiske strekking, oppstår en ekstra tetningseffekt.

Ståltetningsringer for høytrykks API flenser:

  • Type R med åttekantet eller ovalt tverrsnitt (arbeidstrykk opptil 700 bar);
  • Type RX med åttekantet tverrsnitt (arbeidstrykk opptil 750 bar);
  • Type BX med åttekantet tverrsnitt (arbeidstrykk opptil 1500 bar).

Tilkoblinger for slambeholdere brukes verden over under boreoperasjoner. Forbindelsene mellom stålslambeholdere og rørinstallasjonen må være tette og raskt demonterbare for rørdiametre fra 4 til 16 tommer. Det er to typer forbindelser:

  • HAMMER SEAL gjengekobling: Den delen med ekstern gjenge er sveiset til beholderen, mens mutteren med intern gjenge og en O-ring, som settes på røret, trykker O-ringen mot røroverflaten og tetter forbindelsen.
  • SEAL-O-GRIP oppblåsbar kobling: Den er sveiset til beholderen og har en pneumatiske pakning som pumpes opp til et trykk på flere bar, presser seg mot rørets eksterne overflate og tetter forbindelsen.

I begge koblingene settes røret inn i koblingens åpning, og tetningen skjer på rørets eksterne overflate. Begge koblingene er lavtrykks (opp til ca. 10 bar) og sikrer en tett forbindelse, selv når røret ikke er nøyaktig tilpasset.

Spesialiserte ventiler for oljeindustrien:

  • Pluggventiler for borevæske, vann, sement osv. Brukes i frakturering, sementering og andre høytrykksapplikasjoner. Størrelser fra 1″ til 3″, avsluttet med HAMMER LUG type 1502-koblinger. Arbeidstrykk opptil 1034 bar (15000 PSI). Også tilgjengelig i versjoner som kan brukes med hydrogensulfid.
  • Kuleventiler av type LS i størrelser fra 1/4″ til 1″ laget av AISI316 rustfritt stål med høy korrosjonsbestandighet, også egnet for bruk med hydrogensulfid. Koblinger med NPT-gjenger, arbeidstrykk opptil 207 bar.

Roterende koblinger designet for oljeindustrien har ledd med to (type SR – SHORT RADIUS) eller tre (type LR – LONG RADIUS) rekker med kulelagre og er ment for rørledninger med borevæske, vann, sement, slipematerialer osv. De brukes i operasjoner som spyling, frakturering, sementering, samt i choke og kill-linjer. De er laget av krom-molybden-stål i størrelser fra 1″ til 3″, med forskjellige konfigurasjoner av roterende ledd, og avsluttet med NPT-gjenger eller HAMMER LUG-koblinger. De er også tilgjengelige i versjoner som kan brukes med hydrogensulfid. Arbeidstrykket er 414 bar (6000 PSI) for type SR og 1034 bar (15000 PSI) for type LR.

Katalog
Last ned

Salgsnettverk
Se

Forespørsel
Send

Produktliste:

parafinkoblinger

API flenskoblinger

koblinger til skrubbertanker

Tilkoblinger for slambeholdere

tetningsringer for API-flenser

Tetningsringer for API flenser

Trenger du hjelp til å velge produkt eller har du ikke funnet riktig produkt?