Spjeldventiler (sommerfuglventiler)

Butterfly Valves

Spjeldventiler (sommerfuglventiler) – innledende informasjon

Spjeldventiler (også kjent som sommerfuglventiler) har en roterende skive som plasseres i hoveddelen for å lukke ventilpassasjen. Skiven roteres ved hjelp av en aksel plassert i midten av skiven. Den ene enden av akselen er montert i hoveddelen og den andre går gjennom hoveddelen til knotten eller en annen enhet som brukes for å åpne og lukke ventilen. I lukket stilling kan skivens pakkning være myk (gummi, plast) eller hard (metall-til-metall).

Spjeldventiler brukes oftest med flenskoblinger i følgende versjoner:

  • flenset (flanged) – ventilen har flenser,
  • mellomflens (wafer) – ventilen er montert direkte mellom rørledningsflensers pakkningsoverflater,
  • mellomflens med ører (lug) – ventilen har ører med gjenger for separat montering til hver flens.

Spjeldventiler kan ha den enkleste konsentriske (concentric) konstruksjonen – med akselen i midten av skiven, den dobbelteksentriske (double-eccentric, double-offset) konstruksjonen – med akselens akse forskjøvet tilbake og side til skiven, og den trippeleksentriske (tripple-eccentric, tripple-offset) konstruksjonen – med en ekstra forskyvning av pakkninsoverflatens akse.

Hoveddelen til en spjeldventil er oftest laget av støpejern eller rustfritt stål, skiven er laget av støpejern eller rustfritt stål, og pakkningen er laget av EPDM, NBR, Viton, silikon eller PTFE. Arbeidstrykk fra flere bar til flere dusin bar. Nominelle diametre opp til DN400 og mer. Mange spjeldventiler har en versjon som drives av en pneumatisk aktuator.

Spjeldventiler brukes i alle slags industrielle applikasjoner, for væsker, kjemikalier, gasser, støv, matvarer. Deres passende versjoner kan brukes i ATEX-eksplosjonsfaresoner.

Katalog
Last ned

Salgsnettverk
Se

Forespørsel
Send

Produktliste:

universelle slanger

Spjeldventiler for industrielle installasjoner

universelle slanger

Spjeldventiler for gassinstallasjoner

Trenger du hjelp til å velge produkt eller har du ikke funnet riktig produkt?