PTFE-slanger og -koblinger

PTFE-slanger

PTFE-slanger og -koblinger – generelle opplysninger

Polytetrafluoretylen (PTFE), kjent under handelsnavnet Teflon, er en fluorpolymer med unike egenskaper, som er mye brukt i ulike produkter og industrier.

De grunnleggende egenskapene til PTFE som materiale for konstruksjon av slanger er:

  • utmerket kjemisk motstand mot nesten alle kjemikalier;
  • bredt spekter av driftstemperaturer (standard fra -70°C til + 260°C);
  • eksepsjonell motstand mot aldring og værforhold;
  • selvrensende egenskaper – stoffer fester seg ikke til PTFE.

Ved konstruksjon av slanger brukes det også andre fluorpolymerer, som FEP, PFA, MFA, ETFE, ECTFE som har grunnleggende egenskaper som ligner mye på PTFE, men som har høyere mekanisk styrke og forskjellige prosessegenskaper.

Slanger laget av PTFE og lignende fluorpolymerer brukes i dag i alle industriområder, for eksempel for damp, varm olje, drivstoff, malinger, lim og høytrykksgasser, i kjemisk industri for overføring og omlasting/håndtering av syrer, alkalier, organiske løsemidler og svært aggressive kjemikalier. Teflonslanger sikrer en høy grad av hygiene og er mye brukt i næringsmiddel-, kosmetikk-, farmasøytisk og bioteknologisk industri. Slanger laget av PTFE og andre fluorpolymerer finnes også i følgende grupper: kjemikalieslanger, slanger for høytrykksgasser, slanger for næringsmidler, avsugsslanger, komposittslanger, bremseslanger.

Koblinger til PTFE-slanger er vanligvis spesialkoblinger tilpasset montering i PTFE-slanger. For noen slanger er det mulig å bruke hydraulikkkoblinger eller noen koblinger for industrislanger. Når du velger en PTFE-slange, bør du ta hensyn til akkumulering av elektrostatiske ladninger i dens vegger når visse stoffer strømmer gjennom den, og deretter bruke en antistatisk PTFE-slange med redusert elektrisk motstand av materialet.

Det er fordelaktig å velge en PTFE-slange i samarbeid med Tubes International!

Katalog
Last ned

Salgsnettverk
Se

Forespørsel
Send

Trenger du hjelp til å velge produkt eller har du ikke funnet riktig produkt?