DIN 2353-koblinger for hydraulikkrør

Rørledningskobling DIN 2353

Gjengede rørkoblinger DIN 2353

Gjengede rørkoblinger med koning på 24° og en skjærering er mye brukt i ulike industribransjer. De brukes til å sammensette eller tilkoble stive rør med ytre diametre på 4 ÷ 42 mm, laget av stål. De kan også brukes til å koble sammen fleksible slanger (de har da bare en kropp uten ringer og muttere). De brukes i hydrauliske og pneumatiske styringssystemer så vel som for generell bruk. De er laget i henhold til DIN 2353-standarden (PN-EN ISO 8434-1).

Materiale

Koblinger DIN 2353 tilbys i to materialversjoner:

 • karbonstål (galvanisert eller fosfatert) standard tetning: NBR gummi,
 • rustfritt stål (AISI 316) standard tetning: Viton.

Arbeidstemperatur

Tillatt arbeidstemperatur på grunn av materialet som er brukt i koblingen og tetningen:

 • stal węglowa:
fra -40°C til +120°C
 • stal węglowa + NBR:
fra -35°C til +100°C
 • rustfritt stål:
fra -60°C til +400°C
 • rustfritt stål + Viton:

fra -20°C til +200°C

Arbeidstrykk

Maksimalt arbeidstrykk (nominelle trykk) for DIN 2353-koblinger varierer avhengig av serie (lett, tung), størrelse (ytre rørdiameter), type, materiale og produsent. I tabellen nedenfor finner du veiledende data fra forskjellige produsenter og for ulike typer koblinger, laget av karbonstål og rustfritt stål, som hjelper med den innledende valget. I tilfelle det nødvendige arbeidstrykket for en kobling overstiger den oppgitte minimumsverdien, bør du kontakte Tubes International for å gjøre et korrekt valg.

serie ytre rørdiameter [mm] maksimalt arbeidstrykk [bar]
for forbindelse med
klemring i henhold til
PN-ISO 8434-1
for komplett kobling
etter forskjellige
produsenter
minimum maksimum
LL 4 ÷ 8 100
L 6 ÷ 15 250 160 400
18 ÷ 22 160 100 315
28 ÷ 42 100 100 250
S 6 ÷ 12 (14) 630 400 630
16 ÷ 25 400 250 400
30 ÷ 38 250 250 315

De nominelle trykkene (maksimale arbeidstrykk) oppgitt av produsentene er beregnet ut fra statiske arbeidsforhold og bruk av en sikkerhetsfaktor på 4:1 for klemringen festet på røret, og fra 1,5 til 2,5 for skruetilkoblinger i kroppen og BANJO-typen. I tillegg, når man velger en kobling, bør dynamisk trykkbelastning og vibrasjoner tas i betraktning. For temperaturer over +100°C bør en reduksjon av maksimalt arbeidstrykk vurderes (kontakt Tubes International).

Brukte medium: 

DIN 2353-koblinger kan brukes for et bredt spekter av flytende og gassformige medier. Det må imidlertid tas hensyn til kompatibiliteten mellom mediet og materialet i koblingene og deres tetninger. Enhver bruk som avviker fra standard hydrauliske oljer bør konsulteres med Tubes International.

Rørledninger brukt i installasjoner:

For konstruksjon av installasjoner bør man bruke:

 • sømløse presisjonsstålrør, korrosjonsbeskyttet (fosfatert, galvanisert), herdet
 • presisjonsrør av rustfritt stål, kaldtrukket, fri for oksidering, varmebehandlet (herdet)

Rørdimensjoner (ytterdiameter, veggtykkelse) bør velges i samsvar med den antatte strømningsstørrelsen i installasjonen og arbeidstrykket.

For en komplett tilkobling av et rør til et hydraulisk system, er komponenter som en kobling (1), en skjæringsring (2), en mutter (3) og et presist hydraulisk rør (4) nødvendig. Under monteringen skjærer de skarpe kantene på ringen (5 og 6), som beveger seg langs kjeglen (7), seg inn i rørets overflate og skaper en synlig krage (8). Røret som er kuttet i rett vinkel, må presses mot stoppflaten på koblingens kropp (9), ellers vil ikke skjæringsringen skjære inn i røret.

złączki hydrauliczne DIN 2353
łączniki DIN 2353 do rur hydraulicznych
før montering etter montering 

Koblinger laget i henhold til DIN 2353-normen, avhengig av anvendelsen og trykket, deles inn i følgende serier:

 • LL (veldig lett serie) – brukt i små hydrauliske systemer, kjølesystemer, plastrør, komprimert luft, propan, etc.
 • L (lett serie) – for standardbruk i systemer innenfor sitt arbeidstrykkområde
 • S (tung serie) – for høyere trykk, høytrykks hydrauliske systemer; for eksempel støtbelastninger, skipsbygging og tung maskinindustri, gruvedrift, kjemisk industri.

Tilbudet av skruekoblinger DIN 2353 VOSS inkluderer blant annet koblinger med skjæringsring, myke tetningskoblinger, BV10-type koblinger, samt spesialverktøy og tilbehør for montering. Alle produkter er standard beskyttet mot korrosjon med høykvalitets VOSS Coat sink-nikkelbelegg (belegget inneholder ikke krom CrVI). Salttåketester i henhold til DIN EN ISO 9227 har bevist at selv etter 1000 timer i typiske arbeidsforhold, oppstår det ingen korrosjon på basismetallet.

Sammenligningstest i kammer for testing av motstand mot salttåke etter 720 timer.
złączki DIN 2353
złączka hydrauliczna DIN 2353
standard sinkbelegg

VOSS Coat sink-nikkelbelegg

Optimalisering av konstruksjonen av DIN 2353-koblinger

Alle komponenter til VOSS skruekoblinger er perfekt tilpasset hverandre. Dette bidrar blant annet til å redusere monteringskraften og slitasjen på hver av forbindelseselementene. De viktigste fordelene inkluderer:

 • reduksjon av den endelige monteringsvinkelen fra 90° til 30°
 • betydelig mindre arbeidsinnsats
 • forenklet sluttmontasje i områder med begrenset plass
 • beskyttelse mot overstramming under sluttmontasje
 • mulighet for gjentatt montering

For korrekt montering av komponenter i DIN 2353 VOSS-koblinger, er det designet både manuelle verktøy og helautomatiserte maskiner. Valg av passende løsninger bør konsulteres med Tubes International.

narzędzia do montażu złąćzak DIN2353

VOSS RingM klemringsforbindelser  

VOSS RingM klemringen tilbyr en enkel, rask og sikker tilkobling. Forbedret geometri for klemming sikrer høyeste tetthet. Forsterket konstruksjon i alle områder utsatt for høyt trykk øker stabiliteten og trykkfastheten. Et patentert stopp sikrer korrekt foreløpig montering og forhindrer overstramming eller utilstrekkelig stramming av tilkoblingen. En svært tynn, men samtidig hard overflate på ringen, dannet gjennom en overflateherdeprosess, gjør at den kan brukes i kombinasjon med rustfrie stålrør. VOSS RingM ringer tilbys som standard med en VOSS Coat overflatebehandling i svart farge.

Kjennetegn:

 • høy hardhet som muliggjør optimal innskjæring i røret
 • høy dynamisk belastningsevne
 • optimal konstruksjon som letter korrekt montering
 • minimal fjæring etter montering
 • for bruk med rør av karbonstål og rustfritt stål
charakterystyka łączeń hydraulicznych DIN 2353
złączka DIN 2353

Forbindelser med skjærering ES-4

Skjærering med formet tetningsring i inngangen til ringens konus og en ekstra o-ring tetning mellom ringen og røret (i tilfelle av skjæreringer av rustfritt stål, er det en labyrintforsegling av metall). Tetningene blokkerer mulige lekkasjer som kan oppstå på grunn av løsning av metalltetningen, for eksempel under langvarig full arbeidsbelastning eller dynamiske belastninger. Ringer er tilgjengelige både i utførelse av karbonstål (med VOSS Coat-belegg, NBR-tetninger) og rustfritt stål (med FPM/FKM-tetning).

Kjennetegn:

 • ekstra elastomerisk tetning ideelt for dynamiske belastninger
 • større trykk mot 24° konus på grunn av ringens forsterkede konstruksjon
 • minimal fjæring etter montering
 • tilgjengelig i utførelser av karbonstål og rustfritt stål
pusczelnienia złączek DIN 2353
złączki hydrauliczne z pierścieniem zacinającym ES4

Ekspansjonskobling – VOSSFormSQR

Ekspansjonskoblingen VOSSFormSQR er en plastisk formet rørende tilpasset for samarbeid med DIN 2353-type koblinger. Den unike formen på flensen som er dannet av rørmaterialet oppnås ved hjelp av et spesielt designet VOSS-verktøy (tilgjengelig hos Tubes International). Den formete enden er i tillegg utstyrt med en elastomer tetning (standard tetningsmateriale FPM/FKM).

VOSSFormSQR-koblingen tilbyr det høyeste nivået av sikkerhet og uovertruffen kvalitet. Selv under de mest ekstreme forhold av dynamiske belastninger, bøyning eller temperatursvingninger, garanterer den en sikker og langvarig tilkobling uten lekkasjer.

VOSSFormSQR-systemet er tilgjengelig i utførelser av både karbonstål og rustfritt stål.

Kjennetegn:

 • Høyeste motstand mot dynamiske belastninger
 • Merkbar økning av kraft ved tiltrekning
 • Forhindrer over- eller understramming av forbindelsen
 • Rask prosess for forming av tilkoblingen
 • Ideell løsning for serieproduksjon
 • Tilgjengelig i utførelser av både karbonstål og rustfritt stål
połączenie hydrauliczne łącznikiem DIN 2353 VOSS
złączki hydrauliczne DIN 2353 w hydraulice siłowej

Tilkobling med pressfit-nippel BV-10

Systemet er tilpasset for bruk i områder med høyeste belastninger. Det er motstandsdyktig mot bøyemomenter, trykkstøt, langvarige maksimal arbeidstrykk, vibrasjoner og temperatursvingninger. Nippelen BV-10 er montert i enden av røret ved å presse den inn med et hånddrevet VOSS-verktøy. Den riflete overflaten på nippelen på rørets side forhindrer at den trekkes ut og fungerer som en metallisk tetning. Rørets utvidede ende holdes på plass av en trykk-ring som er plassert i mutteren.

Kjennetegn:

 • Høyest motstand mot dynamiske belastninger
 • Enkel montering selv for rør med tykkere vegger
 • Kompatibilitet med alle DIN 2353-koblinger
 • Kan brukes med rustfrie stålrør
 • Tilgjengelig i utførelse av karbonstål og rustfritt stål
jak łączymy rury hydrauliczne przy pomocy łączników DIN2353
złączka do rur hydraulicznych DIN 2353 warianty montażu

DIN 2353 Eaton Walterscheid™ koblinger er designet for de mest krevende applikasjoner av rørforbindelser med en 24° tetningskonus. Eaton Walterscheid™ systemet sikrer tett forbindelser opp til 800 bar (for tung serien) og 500 bar (for lett serien).

DIN 2353 Eaton Walterscheid™ koblinger laget av karbonstål er svært korrosjonsbestandige takket være bruken av det nikkel-frie galvaniske belegget Guardian Seal™. Korrosjonsmotstanden til Guardian Seal™-belegget overgår den tyske standarden VDMA24576 K5 (min. 720 timer før rød rust oppstår i salttåketest), noe som kvalifiserer dem for bruk i de mest krevende og strenge forhold. Guardian Seal™ er også et mer miljøvennlig løsning. Belegget er fritt for nikkel, inneholder ingen løsemidler, og møter globale krav til EU-direktivene RoHS (Begrensning av farlige stoffer), ELV (Kasserte kjøretøyer) og REACH (Regulering for registrering, evaluering, autorisasjon og restriksjon av kjemikalier).

DIN 2353 Eaton Walterscheid™ koblinger med korrosjonsbestandig Guardian Seal™ belegg brukes i maritim og kystnær industri, i tøffe arbeidsforhold innen landbruk, gruvedrift, jernbane og bygg.

Eaton Walterscheid™ systemet er tilgjengelig i tre varianter avhengig av arbeidsforholdene:

WalPro – for statisk arbeid

DIN 2353 eaton walterscheid hydraulisk kobling

Mutter med skjære-ring. Den profilerte konstruksjonen av ringen sikrer jevn skjæring og trykk over hele rørdiameteren. Tetningen oppstår ved å klemme den skårne ringen på røret mot konusen 24° i sokkelen. Også tilgjengelig i rustfritt stål. Systemet med skjære-ring og mutter er bare tilgjengelig som et komplett sett under indeks HD-MWP…

WalRing – installasjon utsatt for vibrasjoner

DIN 2353 hydrauliske koblinger med metriske gjenger

Mutter med ring som har en dobbel skjærekant, støttet av en herdet motstandring av gummi støttet av en spesiell elastomer tetning fra WALFORMplus-systemet (Viton). Riktigheten av skjæringen av ringen på røret bestemmes av tilstedeværelsen av motstandringen. Tetningen oppstår ved å komprimere elastomer tetningen mellom røret, ringen og konusen 24° i sokkelen. WalRing-systemet sammen med ringer, tetninger og muttere er bare tilgjengelig som et komplett sett under indeks HD-MWR…

WALFORMplus – tetthet selv under svært dynamiske arbeidsforhold, trykkpulseringer og mekaniske belastninger.

tilkoblinger for DIN2353 hydrauliske rør

Mutter med elastomer tetning (Viton). Ideen med systemet er å forme rørenden ved å utvide den i et spesielt designet verktøy (tilgjengelig hos Tubes International). Flensen som dannes av rørmaterialet i kombinasjon med elastomer tetningen krever ikke bruk av et ekstra element som en ring. Tetningen oppstår ved å klemme elastomer tetningen mellom det utvidede rørmaterialet og konusen 24° i sokkelen. Deler til WALFORMplus-systemet (tetning og mutter) er bare tilgjengelig som et komplett sett under indeks HD-MWF.

Katalog
Last ned

Salgsnettverk
Se

Forespørsel
Send

Type materialer:

DIN 2353 av rustfritt stål AISI 316

Koblinger for hydraulikkrør DIN 2353

av rustfritt stål AISI 316

DIN 2353 av karbonstål

Rørkoblinger DIN 2353

av karbonstål (galvanisert eller fosfatert)

DIN 2353 med sink-nikkel belegg

Rørkoblinger DIN 2353

med sink-nikkel belegg

Produktsliste:

Ringer og muttere av rustfritt stål

Ringer og muttere

Rette koblinger av rustfritt stål

Rette koblinger

Vinklede koblinger av rustfritt stål

Vinklede koblinger

Formede koblinger av rustfritt stål

Formede koblinger

Rette skruekoblinger av rustfritt stål

Rette skruekoblinger

Vinklede skruekoblinger av rustfritt stål

Vinklede skruekoblinger

T-skruetilkoblinger av rustfritt stål

T-skruetilkoblinger

Skruetilkoblinger av rustfritt stål

Skruetilkoblinger

Plugger og blindplater av rustfritt stål

Plugger og blindplater

Trenger du hjelp til å velge produkt eller har du ikke funnet riktig produkt?