Slangekoblinger for damp

Slangekoblinger for damp

Slangekoblinger for damp – generelle opplysninger

På grunn av farene tilknyttet varm damp under trykk, har riktig valg og korrekt montering av gummislangekoblinger avgjørende betydning for brukssikkerhet. Følgende grunnleggende regler bør følges:

  1. Bruk kun koblinger og klemmer designet og beregnet for damp – innenfor de gitte driftsparametrene (trykk og temperatur);
  2. Bruk ikke spennhylser som er krympet på krympemaskiner for montering av koblinger for dampslanger i gummi. Bruk kun klemmer strammet med skruer, som er beregnet for damp.
  3. Vær forsiktig når du velger koblingene og de riktige klemmene. Spesielt velg klemmene veldig nøye slik at de passer for slangens faktiske utvendige diameter.
  4. Monter koblingene og klemmene i henhold til IT40-instruksjonene.
  5. Kontroller jevnlig tilstanden til koblinger og klemmer, tiltrekking av skruer, slangens tilstand under klemmen og omkring koblingen.

Koblinger og klemmer for damp lages av stål eller sinkbelagt jern, rustfritt stål eller messing. Koblingene har en stuss (hale) for slangen, med en sikkerhetslås (flens) som blokkerer koblingen med klemmen. Klemmene strammes med skruer, noe som gjør det mulig å tiltrekke skruene senere når slangegummien deformeres etter første bruksperiode.

Tubes International fraråder å bruke et par gummislanger med koblinger permanent krympet med spennhylser. Denne monteringsmetoden gjør det umulig å stramme klemmen i løpet av slangens bruksperiode, og på grunn av at gummien taper gradvis sine elastiske egenskaper, kan den føre til lekkasjer eller til og med riving av koblingen fra slangen som kan ha katastrofale konsekvenser!

Bruk av koblinger som er krympet med hylser for dampslanger i gummi er kun mulig i spesielle tilfeller, når en gitt type slange og dens beslag har gjennomgått flere timers valideringstester med damp, som bekrefter sikkerheten til en slik løsning og beskriver dens spesifikke bruksforhold. Tubes International anbefaler bruk av følgende tilbehør for dampslanger i gummi:

  • koblinger i henhold til EN 14423-standarden (med skallklemmer strammet med skruer);
  • BOSSTM-systemkoblinger (med klemmer strammet med skruer).

Katalog
Last ned

Salgsnettverk
Se

Forespørsel
Send

Produktliste:

 Endestykker til dampslanger

Endestykker og klemmer for damp – BOSS

EN 14423 klemmer

Endestykker og klemmer for damp i henhold til EN 14423

Trenger du hjelp til å velge produkt eller har du ikke funnet riktig produkt?