Flenskoblinger

Flenskoblinger

Flenskoblinger – generelle opplysninger

Flenskoblinger er en av de mest brukte i industrien, først og fremst for tilkobling av rørledningsseksjoner, men også for koblinger med fleksible slanger. Flenskoblinger er oftest sveiset til rørene i rørledninger, de er vanligvis runde i form, laget av svart karbonstål (uten belegg), galvanisert stål eller rustfritt stål. Flenskoblingen er forseglet med en pakkning og skruet sammen med skruer plassert rundt flensen. Flensene har en festeskive, det vil si en pakkningsflate, tilpasset pakkningen som skal brukes. Den mest brukte er en flat pakkning.

Flensene som brukes i industrien er produsert i henhold til standarder som definerer deres typer, dimensjoner, pakkningsflater, brukte ståltyper og tillatte trykk ved en bestemt temperatur.

  • Flenser i henhold til europeiske standarder, kjent som PN-flenser, er produsert i henhold til EN 1092-1-standarden. Symbolet PN etterfulgt av et tall, f.eks. PN16, betyr flensens nominelle trykklasse, f.eks. PN16 betyr et trykk på 16 bar (ved en temperatur på + 20°C). Følgende flenser brukes for fleksible slanger: PN10, PN16 (oftest), PN25 og PN40.
  • Flenser i henhold til amerikanske standarder, kalt ASA-flenser, er produsert i henhold til ASME (ANSI) B16.5-standarden. De har forskjellige dimensjoner og er ikke utskiftbare med PN-flenser. De mest brukte klassene av amerikanske flenser: ASA150 (tilsvarer PN20) og ASA300 (tilsvarer PN50).

Flensers tilkoblingsdimensjoner for den gitte nominelle diameteren DN (flensens festeskives diameter, flensens ytre diameter, skruehulls stigningsdiameter, antall skruer og skruehulldiameter) er viktige for valg av tilkobling av installasjonsdelene til hverandre. Grunnmålene til typiske flenser er gitt i vedlegg til teknisk informasjon “Tilkoblingsdimensjoner av PN- og ASA-flenser”.

Flensene brukes som koblinger sveiset til de faste delene av installasjonen og som flenskoblinger for fleksible slanger (flensen er sveiset til stussen – halen til slangen). Flenskoblinger kan ha faste eller roterende flenser (med en flens med hull for skruer som er separat fra festeskiven). Generelt, hvis slangen har en fast flens i den ene enden, bør en roterende flens brukes i den andre enden for å unngå at slangen vrir seg.

Tubes International leverer skreddersydde ikke-standard flenskoblinger i henhold til kundens spesifikasjon, laget av ulike materialer.

Flenskoblinger for stål- og komposittslanger kan du finne i gruppene som er viet til disse slangene, hygieniske flenskoblinger (Triclover) i gruppen: hygieniske rustfrie koblinger. Høytrykksflenskoblinger (SAE-flenser, flenser for hydrauliske pumper) finnes i seksjonen KRAFTHYDRAULIKK (HØYTRYKK).

Katalog
Last ned

Salgsnettverk
Se

Forespørsel
Send

Type produkter:

universelle slanger

Flenskoblinger av karbonstål

universelle slanger

Flenskoblinger av rustfritt stål

Produktliste:

universelle slanger

Komplette flensendestykker

universelle slanger

Kortstykker til sveising til flenser

universelle slanger

Pakninger og bolter for flensforbindelser

Trenger du hjelp til å velge produkt eller har du ikke funnet riktig produkt?