Hurtigkoblinger for sprøytestøpeformer

Dyros og TST messing lynkoblinger

Hurtigkoblinger for sprøytestøpeformer – generelle opplysninger

Hurtigkoblinger for sprøytestøpeformer i plastindustrien brukes for å koble formens kjøle- og varmekanaler med slanger som tilfører kjølevann eller varmemedium. Under plastinjeksjonsprosessen må formen ha en riktig temperatur alle steder, og deretter må den raskt avkjøles for å fjerne produktet. Denne prosessen kalles termostatering. På grunn av arbeidstype karakteriseres hurtigkoblinger for termostatering av former med høy flyt, små ytre dimensjoner (på grunn av fordypninger i formplatene og tett plassering av kanalene i formen) så vel som motstand mot varmt vann, glykol og varm olje.

Som standard er hurtigkoblinger for sprøytestøpeformer laget av messing med Viton (FKM) pakkninger, som sikrer høy temperaturbestandighet (opptil + 200°C) og kjemisk motstandsdyktighet. Arbeidstrykk opptil flere bar. Disse hurtigkoblingene er tilgjengelig i versjon der bare en hunndel har en ventil, en versjon der både hunn- og hanndel har ventiler og en versjon med fri passasje (uten ventiler).

Hurtigkoblinger for sprøytestøpeformer, i tillegg til deres grunnleggende bruk i plastforedling, brukes også for trykkluftinstallasjoner, flasker med tekniske gasser, maskinvaske- og rensesystemer så vel som for mineralolje, fett , drivstoff, damp og i mange andre teknologiområder. Det er mulig på grunn av deres små dimensjoner og høye kjemiske motstand av deres pakkninger.

Hurtigkoblinger for sprøytestøpeformer produseres av mange produsenter i mange størrelser og typer og med spesifikke profiler. De er stortsett utskiftbare, dvs. profilene til deres hanndel er like og kan kobles til hverandre. Det anbefales imidlertid å bruke hunn- og hanndeler fra én produsent.

Hurtigkoblinger for sprøytestøpeformer brukes oftest for forbindelser av slanger som tilfører og avleder vann eller andre medier til/fra sprøytestøpeformer. Avhengig av medium og temperatur brukes det EPDM- og NBR-gummislanger og flettede PTFE-slanger. Gummislanger monteres på hurtigkoblinger med klemmer eller har krympede ender skrudd på hurtigkoblinger. Det samme systemet brukes for PTFE-slanger. For kjøling av sprøytestøpeformer brukes det ofte PUSH-ON slanger. Slanger for sprøytestøpeformer finner du i delen INDUSTRISLANGER i seksjonen “Vann- og luftslanger

Katalog
Last ned

Salgsnettverk
Se

Forespørsel
Send

Produktliste:

universelle slanger

Hurtigkoblinger for sprøytestøpeformer TST europeisk profil serie 059, 060, 090, 190

universelle slanger

Hurtigkoblinger for sprøytestøpeformer TST amerikansk profil serie 6, 9, 16

universelle slanger

Hurtigkoblinger for sprøytestøpeformer Dyros europeisk profil serie 6, 90, 80

universelle slanger

Hurtigkoblinger for sprøytestøpeformer Dyros amerikansk profil serie 30, 40

universelle slanger

Hurtigkoblinger for sprøytestøpeformer TST fransk profil serie 100

Trenger du hjelp til å velge produkt eller har du ikke funnet riktig produkt?