Metallslanger og -koblinger

Metallslanger

Metallslanger og -koblinger – generelle opplysninger

Slanger og ferdige komplette slangesett med koblinger, laget av metall – vanligvis stål – stålslanger. Metallslanger kan deles inn i:

  • spiralslanger i stål (for avsug, trykkløse og for svært lavt trykk, for overføring av løse materialer);
  • trykkslanger og -slangesett laget av metall (for middels og høyt trykk, for høyt vakuum).

Katalog
Last ned

Salgsnettverk
Se

Forespørsel
Send

Trenger du hjelp til å velge produkt eller har du ikke funnet riktig produkt?

FAQ – Metallslanger :

Hva er hovedforskjellen mellom spiralformede metallslanger og trykkslanger?

Den grunnleggende forskjellen mellom disse slangene er konstruksjon og bruk. Metalltapespiralslanger (“Peschel-slangene”): de er laget ved å vikle et profilert metallbånd i en spiral. De brukes som avtrekksslangene, for utslipp av gasser og eksos, samt som overføringsslangene for bulkmaterialer. På grunn av konstruksjonen er de ikke egnet for trykkoverføring. De er oftest montert på en rørstuss ved hjelp av en klemme (det er også mulig å lage en slange med forhåndsveisede ferdige ender). Trykkslangene består av et riflet stålrør forsterket med et ytre stålflettverk. Riflet rør er laget ved hjelp av hydroforming eller mekanisk. De fungerer hovedsakelig som slanger for høyt trykk. Levert med ferdige ender.
Disse to typene metallslanger kan kobles sammen:

  • som en ytre beskyttelse (spiralformet slange på utsiden / trykkslange på innsiden)
  • som en bøyningsbegrenser for trykkslangen (del av spiralformet slange montert på endene)
  •  som en indre beskyttelse i trykkslangen, for eksempel for overføring av bulkmaterialer
Hva er de maksimale arbeidsparametrene som inkluderer trykk og temperatur for metallslange?

Metallslanger har svært brede konstruksjonsmulighetene og mange forskjellige materialer som kan brukes, dermed kan dette være løsningen på jobber hvor det oppstår svært høye verdier og høye arbeidsparametere .

Nominell diameter, tykkelsen på veggmaterialet, ribgeometri (forekomstfrekvens og høyde) og antall flettverk påvirker høyden av overført trykk.

Det samme gjelder også arbeidstemperaturen, som standard for rustfritt stålslanger er 600÷700°C, men ved bruk av visse materialer, for eksempel Inconel-legeringer, kan den til og med nærme seg +1000°C.

Det skal huskes at med en økning i temperaturen, bør en korreksjonsfaktor tas med i betraktningen. Det samme gjelder dynamisk arbeid (vibrasjon, forskyvninger, type mediumflyt). Tabeller med koeffisienter kan finnes i vår katalog eller på nettstedet vårt i delen Industrielle slanger – metall.

Hvilke ender kan vi koble til metallslanger?

Tilkobling av enden til en metallslange og hylse skjer ved hjelp av en spesiell prosess som TIG-sveising eller mer sjeldent lodding.

Standard AF… løsninger har blitt presentert i vår katalog/nettsted i seksjonen Industrielle slanger – metall. Det er mulig å koble en større / mindre ende til en stålsalange ved hjelp av en ekstra reduksjon. Med hjelp av Hamburg-albuer kan vi også lage hvilken som helst vinkel på endene.

I tillegg til standard ender, kan vi levere slanger med spesielle ender i henhold til kundens krav, ved å tilpasse standardløsninger eller takket være Designavdelingen og maskinparken, presentere en ferdig løsning i henhold til kundens retningslinjer eller en mal.

Hvordan forhindre de vanligste skadene på metallslanger?

Til tross for det “tunge-sterke” navnet, er metalslanger faktisk veldig delikate. Spesielt stedet der det riflete røret er koblet til enden er følsomt for alle typer belastninger. Derfor, når du planlegger og / eller monterer installasjonen, må du huske å forhindre:

  • brekkasje av slangen – bruk en passende bøyingsradius, bøyebegrensere eller bruk vinklede ender
  • vridning av slangen – en av endene skal være roterende, bevegelsesplanet skal samsvare med symmetriaksen
  • monteringsinstruksjoner for stålslanger er tilgjengelige i vår katalog, på vår hjemmeside eller hos en salgsrepresentant.