Gummikompensatorer

Gummikompensatorer

Gummikompensatorer – generelle opplysninger

Gummikompensatorer brukes mye i alle typer industrielle rørledninger, i kraftverk og i oppvarming (sentraler for fjernvarme) så vel som i sanitærteknologi (kloakkrenseanlegg og -pumpestasjoner, vannrensingsenheter). De installeres ved siden av komponenter som genererer vibrasjoner (pumper, motorer, turbiner, kompressorer, osv.). De absorberer forskjellige forskyvninger: aksiale, laterale og angulare som resulterer av termisk forlengelse og feiljustering av rørledningene. De demper vibrasjoner, støy og absorberer energien fra trykkstøt.

Arbeidstrykk opp til 25 bar, arbeidstemperaturer varierer fra -40°C til 150°C avhengig av materiale og medium. Nominelle diametre fra DN15 til DN1000 mm. De fleste kompensatorer har roterende flenser plassert over belgens fold. Det finnes også koblinger med faste flenser, gjengede koblinger og koblinger monterte med klemmer. Flensmateriale: galvanisert stål, rustfritt og syrefast stål, aluminium. Flenser PN 10/16, PN25, ANSI 150 lb. og andre. Ekstra tilbehør: innvendig teflonforing (PTFE), strekkbegrensere, vakuumringer og -spiraler, varmeskjold.

De er laget av en gummibelg forsterket med en syntetisk eller stålsnor og elementer som fester dem til rørledningen (oftest stålflenser). Avhengig av materialet brukt til belgen og applikasjonen, kan vi skille følgende typer kompensatorer:

  • EPDM-, CR-, IIR-gummikompensatorer beregnet for kaldt og varmt vann (industrivann, kjølevann, sjøvann, drikkevann), syrer, baser og andre mindre aggressive kjemikalier. Ikke egnet for oljer, fett og hydrokarboner;
  • anti-vibrasjon EPDM-gummikoblinger med gjengede nipler for vanninstallasjoner;
  • NBR- eller HNBR-gummikompensatorer for oljer, fettstoffer, petroleumsprodukter, noen hydrokarboner, naturgass;
  • hvite NBR-gummikompensatorer beregnet for matstoffer som inneholder oljer og fett, alkohol;
  • kompensatorer laget av strømledende NBR-gummi for LPG (propan-butan);
  • CSM-gummikompensatorer for kjemikalier og naturgass;
  • FPM (Viton) fluorgummikompensatorer for kjemikalier og varme petroleumsprodukter;
  • NR/BR-gummikompensatorer (naturgummi/polybutadien) for sterkt slitende stoffer i form av vandige suspensjoner, slam, sedimenter så vel som støv og pulver. Ikke egnet for oljer, fett og hydrokarboner.

Katalog
Last ned

Salgsnettverk
Se

Forespørsel
Send

Produktliste:

92ee274a kompensator gumowy gwintowany 738x425px 2 400x230 1

Gummikompensator med gjenger

17ef15e2 kompensator gumowy epdm cr iir 738x425px 400x230 1

Gummikompensator av EPDM, CR, IIR for kaldt og varmt vann, syrer og baser

31ba49ba kompensator gumowy nbr 738x425px 400x230 1

Gummikompensator av NBR for oljer og petroleumsprodukter

1f2f34d8 kompensator gumowy csm 738x425px 400x230 1

Gummikompensator av CSM for kjemikalier og naturgass

24041a9e kompensator z bialej gumy nbr 738x425px 400x230 1

Gummikompensator av hvit NBR for matvarer

98a9e956 kompensator z przewodzacej gumy nbr 738x425px 400x230 1

Gummikompensator av ledende NBR for LPG (propan-butan)

1dac1e3b kompensator gumowy nr br 738x425px 400x230 1

Gummikompensator av NR/BR

b794be41 kompensator gumowy bezkolnierzowy 738x425px 400x230 1

Gummikompensator uten flens

Trenger du hjelp til å velge produkt eller har du ikke funnet riktig produkt?

FAQ – Gummikompensatorer:

Hvilken type elastomer i gummi kompensatorer er spesielt anbefalt for varmt vann?

Den typen materiale som brukes i kompensatorer for varmt vann er EPDM gummi. Den er preget av høy motstand mot økt temperatur, opp til +130C (kortvarig opp til +150C) avhengig av typen kompensator. Samtidig viser den betydelig levetid, og eldes sakte under atmosfæriske forhold. I tillegg er den resistent mot virkningen av svake løsninger av syrer og baser, teknisk alkohol, estere og ketoner, samt sjøvann.

Kan gummi kompensatorer fungere under vakuumforhold?

Ja. Avhengig av typen gummi kompensator og dens diameter, har gummi kompensatorer evnen til å jobbe under vakuumforhold med forskjellige verdier. Generelt i gummi kompensatorer, som diameteren øker, reduseres den tillatte arbeidsvakuumverdien. For å sikre at gummi kompensatorer, spesielt de med større diametre, kan fungere under slike forhold, er de i tillegg utstyrt med interne spiraler og vakuumringer laget av syrebestandig stål. Takket være dette kan gummi kompensatorer, selv de med større diametre, fungere under vakuumforhold som nærmer seg verdien av et fullt vakuum.

Hvilke gummi kompensatorer har høy motstand mot virkningen av kjemisk aggressive medier?

Avhengig av typen flytende medium, kan vi bruke forskjellige typer belgmateriale i gummi kompensatorer. Dette kan være for eksempel CSM gummi (Hypalon) eller FPM gummi (Viton). Begge er motstandsdyktige mot virkningen av mange forskjellige kjemiske stoffer eller forskjellige typer petroleumsprodukter. Men gummi kompensatorer utstyrt med en ekstra intern lining av belgen laget av PTFE (Teflon) er preget av den høyeste kjemiske motstanden mot særlig aggressive forbindelser og stoffer. Den har en tykkelse på 1 til 3 mm og dekker hele den indre overflaten av gummi kompensatoren på en slik måte at det flytende mediet ikke kommer i kontakt med belggummi, som har svakere kjemisk motstand. Takket være dette kan gummi kompensatoren sikres å ha svært høy motstand mot nesten alle typer kjemisk aggressive stoffer. I tillegg kan en slik kompensator være utstyrt med en indre vakuumring også laget av PTFE, noe som gjør at den kan fungere under vakuumforhold.