Kuleventiler

Kuleventil

Kuleventiler – generelle opplysninger

Kuleventiler er blant de mest populære typene ventiler som brukes i dag. De har nesten fullstendig erstattet pluggventiler, som var veldig populære i fortiden, i mange av deres bruksområder. Ventilens grunnleddende element er en kule med et gjennomgående hull som er plassert i ventilen som er i tillegg foret med pakkning. Kulen roteres av en spindel som har sin egen pakkning. Standard kuleventiler er stengeventiler og bør ikke brukes som reguleringsventiler for strømmen med mindre de har pneumatisk, hydraulisk eller elektrisk kjøring med en enhet som styrer ventilens åpningsgrad.

Hoveddelen til kuleventilen for industri er hovedsakelig laget av messing eller rustfritt stål. Kulen er laget av forkrommet messing eller rustfritt stål. Kulens pakkning er vanligvis PTFE (Teflon) eller RTFE (Teflon forsterket med et fyllstoff, f.eks. glassfiber). Spindels pakkning er NBR, Viton eller PTFE. Ventilen har koblinger, oftest BSP-gjenget eller flenset. Arbeidstrykk for kuleventiler for industri er opp til flere dusin bar.

En egen type kuleventiler er treveis- og fireveisventiler med henholdsvis tre og fire koblinger. En riktig gjennomboret kule (for treveisventiler i T- eller L-form) gjør det mulig å kontrollere mediets strømningsretning i installasjonen.

Kuleventiler for industri brukes i installasjoner for vann, luft, drivstoff, alle slags flytende og gassformige medier, damp, kjemikalier – i alle industriområder.
Kuleventiler for høytrykk finnes i delen KRAFTHYDRAULIKK (HØYTRYKK) og i delen PRESISJONSARBEID OG -INSTALLASJONER – TILBEHØR. Kuleventiler med koblinger med hunn- og hanndelen finner du i seksjonen PNEUMATIKK.

Katalog
Last ned

Salgsnettverk
Se

Forespørsel
Send

Type produkter:

industriell kuleventil

Messing kuleventiler

mini industrielle kuleventiler

Rustfritt stål kuleventiler

1 tommers kuleventil

Sinkbelagte kuleventiler

kuleventil

Aluminium kuleventiler

Produktliste:

2-tommers kuleventil

Minikuleventiler

vannkuleventil

Sug kuleventiler

kuleventil med flens

Kuleventiler for stasjon

2-tommers kuleventil

Universale kuleventiler

kuleventil for gass

Kuleventiler for gass

treveis kuleventil

Tredjeveis kuleventiler

kuleventil med flens

Flensede kuleventiler

Trenger du hjelp til å velge produkt eller har du ikke funnet riktig produkt?