Hurtigkoblinger for lavtrykk for generell bruk

Hurtigkoblinger for Trykkluft

Hurtigkoblinger for lavtrykk for generell bruk – generelle opplysninger

Hurtigkoblinger for lavtrykk (med et maksimalt arbeidstrykk opp til noen dusin bar) er beregnet for kobling av slanger med ulike elementer av installasjoner og utstyr som brukes i industri: for luft, gasser og væsker. De mest brukte blant disse koblingene er hurtigkoblinger for trykkluft, som brukes til å koble installasjons- eller kompressorslanger med pneumatiske verktøy som luftpistoler, pneumatiske skiftenøkler, etc.

Hurtigkoblinger kan deles inn i:

  • hurtigkoblinger med fri passasje, som ikke har ventiler hverken i hunn- eller i hanndelen;
  • hurtigkoblinger med en ventil, som standard innebygd i hunndelen, ventilen åpnes ved å plugge inn hanndelen, hanndelen har ingen ventil;
  • hurtigkoblinger med to ventiler, innebygd i både hann- og hunndelen, ventiler åpnes ved å koble begge deler med hverandre;
  • lekkasjefrie hurtigkoblinger med to ventiler og en flat kontaktflate både på hunn- og hanndelen, som sikrer ingen eller minimal lekkasje ved til- og frakobling.

Hurtigkoblings hanndel er blokkert i hunndelen med en låsemekanisme (vanligvis i form av små kuler presset mot hanndelens ytre profil). Det finnes mange hanndelprofiler, som omfattes av standarder eller som utgjør en standard produsert av en eller flere produsenter. Disse profilene er mer eller mindre populære i industrien. Det at du kan utskifte hurtigkoblinger fra forskjellige produsenter kan forstås som muligheten for å tilkoble en hunndel og en hanndel som har den samme profilem men kommer fra en annen produsent, og bør alltid kontrolleres. Det anbefales å bruke hunn- og handeler fra samme produsent.

  • en nominell diameter DN (identifisert som diameteren til hurtigkoblingens indre kanal i mm) og strømning (ytelse) – for luft og gasser, oppgitt i l/min (liter ved normalt atmosfærisk trykk) ved inntakstrykket pe = 6 bar og en spesifisert trykkfall på hurtigkoblingen Δp = 0,5 bar eller 1 bar. Det er viktig å sammenligne ytelsen til hurtigkoblinger som har de samme pe og Δp.
  • pakkningsmateriale, dets driftstemperaturer og kjemisk motstand – for eksempel for luft med omgivelsestemperatur er en egnet pakkning laget av NBR.
  • materialet hurtigkoblingers deler er laget av, dets mekaniske og kjemiske motstand – for eksempel messing er egnet for luft, men hanndeler laget av messing vil bli slitt raskere enn disse laget av stål på grunn av tilkobling og vibrasjoner.
  • enkel tilkobling og tilkoblingsstyrke – tilkobling og frakobling av hurtigkoblingen kan kreve bruk av to hender eller bare én hånd (enhåndsbetjening).
  • beskyttelse mot ukontrollert lekkasje av restluft ved frakobling av for eksempel pneumatiske verktøy – slik beskyttelse er karakteristisk for hurtigkoblinger med trykkfri frakobling.

Tubes International tilbyr et bredt utvalg av hurtigkoblinger for lavtrykk av alle typer, laget av anerkjente produsenter fra hele verden.

Katalog
Last ned

Salgsnettverk
Se

Forespørsel
Send

Produktliste:

pneumatisk hurtigkobling

Hurtigkoblinger for luft

EUROSTANDARD

hurtigkobling for luft

Hurtigkoblinger for luft

RECTUS

hurtigkobling for luft

Hurtigkoblinger for luft og væsker

TEMA

hurtigkobling med lavt trykk

Hurtigkoblinger for luft og væsker

NITTO KHOKI

hurtigkobling for luft

Hurtigkoblinger for luft

CEJN

hurtigkoblinger

Hurtigkoblinger for luft og væsker

GROMELLE

Trenger du hjelp til å velge produkt eller har du ikke funnet riktig produkt?